Ungkommunisten1969, nr. 4, s. 12-13.
Ungkommunisten1969, nr. 4, s. 12-13.
2 min read

Om artiklen:

Fra: Ungkommunisten, 2. årg, april 1969, nr. 4, s. 13.


DE MODERNE REVISIONISTER i Moskva har endnu engang proklameret at ville tromme deres vasaller sammen til et møde for den ”kommunistiske” verdensbevægelse. De har flere gange før indkaldt til et møde for alle ”kommunistiske” partier, og det er flere gange blevet udsat på grund af stridigheder revisionisterne imellem. Det er endnu ikke lykkedes Moskva-revisionisterne at samle alle partierne.

I anledning af et planlagt mode i efteråret 1965 skrev KKP’s centralkomite til SUKP’s centralkomite. Slutningen af brevet lyder:

”Da I har truffet jeres beslutning, vil I højst sandsynligt indkalde mødet. Ville I ellers ikke ved at bryde jeres ord blive offer for latteren i århundreder fremover? Som det gamle ord siger, man kan ikke springe af den tiger, man rider på. I er fanget i et uløseligt dilemma. I er ved at falde i en fælde, I selv har sat op, og vil ende med at miste pelsen. Hvis I ikke indkalder mødet, vil folk sige, at I har fulgt kinesernes og de marxistisk-leninistiske partiers råd, og I vil miste ansigt. Hvis I virkeligt indkalder mødet, vil I bringe jer selv ind i en blindgyde uden vej ud. På den nuværende historiske skillevej er dette en alvorlig krise for jer revisionister, en krise, I selv har skabt. Er I ikke klar over det? Vi tror fuldt og fast, at den dag, jeres såkaldte møde finder sted, vil blive den dag, hvor I går i jeres grav.

Kære kammerater! Endnu engang råder vi jer alvorligt til at holde an på afgrundens rand og til ikke at værdsætte den slags falske og nytteløse ”redden-ansigt”. Men hvis I nægter at lytte og er besluttede på at slå ind på vejen til dommedag, nuvel, gør som I lyster: Så vil vi blot kunne sige:

Blomster falder af, hvad man end gør;
Svaler vender tilbage, vi har set dem før.

Med broderlige hilsener

Centralkomiteen for
Kinas kommunistiske Parti.
28-7-64.