Ungkommunisten1968 nr. 8 s. 8-9.
Ungkommunisten1968 nr. 8 s. 8-9.
2 min read

Om artiklen:

Fra Ungkommunisten, 1. årgang, August 1968, nr. 8, s. 8.


Tænk om England under 2. verdenskrig havde slået en handel af med nazisterne. Tænk om de havde sagt: Stands bombardementerne af London og I får lov at besætte Irland og Wales. Dette ville have legaliseret den nazistiske aggression, og ved hjælp af militært pres og forhandlinger ville nazisterne til sidst have kontrolleret hele Storbritannien.

Skulle Sovjetunionen have sagt: Lad være med at ødelægge Stalingrad og Leningrad, I skal få Odessa. Var det forkert at kæmpe indtil nazisternes betingelsesløse nederlag? Skulle Sovjet have fulgt den ”fredelige”, ”humane” vej med forhandling og overgivelse?

General Westmoreland har et klart reaktionært klassestandpunkt, når han udtaler at ”en fuldstændig militær sejr er ikke mulig i Vietnam uden en yderligere udvidelse af krigen”. Udvidelsen er rettet mod Nordvietnam, Laos, Cambodja og i sidste ende mod Kina. USA-imperialismen har ikke opgivet sin drøm om at knuse verdensrevolutionens base.

Den eneste måde at bekæmpe faren for verdenskrig på er ved skærpet klassekamp i Vietnam og i hele verden. Krigsfrygt vil ikke forebygge en verdenskrig men kun skærpe imperialismens appetit. Starter imperialismen en verdenskrig, så lad dem møde beslutsom modstand, ikke opmuntrende vaklen.

—-

ER DET FOR AT SÆLGE SYDVIETNAM OG OPNÅ ”FRED” I NORDVIETNAM, AT DRV HAR SAMTALER MED USA I PARIS ?