Stilbillede fra filmen
Stilbillede fra filmen "Blekingegadebanden" instrueret af Anders Riis-Hansen, Bastard Film.
1 min read

Dansk, Farve og sort/hvid. Dokumentar, 2009, 1t 30min. Bastard Film A/S

“Blekingegadebanden beskriver et fascinerende stykke samtidshistorie, som tager sit udgangspunkt i Peter Øvig Knudsens to bøger af samme navn. Filmen skildrer det danske bidrag til den bølge af venstreorienteret europæisk terrorisme, som fra starten af 1970’erne skyllede ind over Europa. Det er fortællingen om en flok danske aktivister og idealister, som langsomt mistede grebet omkring deres egen moral i deres solidaritetsarbejde for den palæstinensiske frihedsbevægelse PFLP. Blekingegadebandens aktiviteter kom til at danne rammen om en årelang politiefterforskning med postrøveriet i Købmagergade som kulminationen på bandens kriminelle aktiviteter, hvor en 22-årig politimand mistede livet.” (omtale fra Filmstriben : Bibliotekernes Filmtilbud).

Se Filmcentralens undervisningsmateriale om filmen: Blekingegadebanden – et undervisningsmateriale, med link til filmen (der kræver UNIlogin). Ellers kan filmen ses på Filmstriben med biblioteks-pinkode.

Om filmen se omtalen: Intet nyt i Blekingegade-sagen. Af Af Niels Fastrup og Martin Lindblom/Monsun (Modkraft.dk, 18. marts 2009 – externt link)