Kommunistisk Orientering 1969, nr. 9 - Forside.
Kommunistisk Orientering 1969, nr. 9 - Forside.
1 min read

Indhold

Ned med værdigheden

KAK7104 min. læsning
s. 1-2:
“Har man tænkt over, hvorfor politiet lod de vilde engle slå løs på SAGA-demonstranterne, men diskret fjernede dem den 15. november, da de havde samlet sig til angreb? Har man tænkt over, hvorfor politiet på forhånd meddelte Vietnam-demonstrationens arrangører, at man nok skulle sørge for, at den ikke blev forulempet?
Eller sagt på en anden måde endnu en gang: Har man tænkt over, hvorfor det amerikanske politi skyder de Sorte Panteres ledere, men lader Moratorie-demonstranterne defilere forbi ?
SAGA-demonstrationen var ikke værdig. De Sorte Pantere er ikke værdige. Og har Vietnam-arrangørerne ikke opdaget det, så har politiet både her og andetsteds til gengæld opdaget det: Værdigt er det samme som ufarligt.”

Klassekamp og citatfusk

KAK78619 min. læsning
s. 2-6:
“Det kan ikke være os ligegyldigt, at en organisation, der kalder sig “Kommunisters forbund (marxister-leninister)” misbruger marxismen, bruger Marx og Det kommunistiske manifest til at tilsløre sandheden om den imperialistiske verden i dag. Vi har pligt til at råbe vagt i gevær, når man i marxismens og socialismens navn vil bilde den danske arbejder ind, at jo flere sociale goder, han kræver og skaffer sig, desto mere træder han kapitalisternes interesser for nær og jo nærmere kommer han socialismen.”

Til læserne

KAK7061 min. læsning
s. 6:
Notits om at pausen i udgivelsen af Kommunistisk Orientering i 1969 skyldes den kinesiske ambassades afbrydelse af forbindelsene til Futura og KAK.

Fordomme lever endnu

KAK7708 min. læsning
s 6-7:
“I et af sine seneste numre skriver Rote Fahne, der er organ for Østrigs marxistisk-leninistiske parti, som ovenfor gengivet, at uden kendskab til den socialistiske opbygning i Albanien kan Østrigs arbejdere ikke forstå socialismens nødvendighed i Østrig.
Det var nøjagtig den samme indstilling, der for eksempel fik det illegale kommunistiske parti i Danmark til under den tyske besættelse at afholde studiekredse for sine medlemmer, ikke i hvordan klassekræfterne udviklede sig i Danmark og hvilke perspektiver denne udvikling gav for situationen efter den tyske kapitulation, men i – Sovjetunionens forfatning.”

Lidt om »elendighedsteori«

KAK7785 min. læsning
s. 8:
“Den “elendighedsteori”, som DKP’isterne i årtier har vendt sig imod, og som visse folk i dag beskylder KAK for at være tilhænger af, viser sig altså at være reformisten Bernsteins forvrængning af Marx’ klare påvisning af, at kapitalismen rent faktisk fører til forarmelse.”