Turning Money into Rebellion editet by Gabriel Kuhn
Turning Money into Rebellion editet by Gabriel Kuhn
4 min read

Uddrag online:

Contents

Nyt online:

Skrevet om bogen:

“This book is a fascinating and bracing account of how a group of
communists in Denmark sought to aid the peoples of the Third World in
their struggles against imperialism and the dire poverty that comes with
it. The book contains many valuable lessons as to the practicalities of
effective international solidarity, but just as importantly, it is a testament to
the intellectual courage of the Blekingegade Group.”

Zak Cope, Author of Divided World Divided Class

“Till skillnad från Peter Øvig Knudsens rafflande deckarsuccé är detta en politisk bok. Den skingrar många missförstånd, som att gruppen skulle vara en isolerad terrorsekt. Tvärtom byggde de sin antiimperialism på en sofistikerad marxistisk analys och på ett brett solidaritetsarbete. Att de lyckades verka illegalt under 20 år med miljonbidrag till PFLP får nog anses vara en helt fantastisk insats.

Staffan Jacobson. (Konst och Politik, 23 oktober, 2014)

Die Ausführungen zur „Schmarotzerstaatentheorie“ und die Frage nach dem revolutionären Potential der Arbeiterklasse in unterschiedlichen Teilen der Welt sind ebenfalls Themen, die zu diskutieren in syndikalistischen, sozialistischen und anarchistischen Kreisen auch heute noch spannend ist. Zudem hat die Geschichte fernab davon das Zeug zum Krimi-Bestseller und ist dementsprechend spannend zu lesen.«

Sebastian Kalicha. (Direkte Aktion 221 – Januar/Februar 2014)

 

Links til flere omtaler og anmeldelser findes på Modkraft Bibliotekets emneliste: Blekingegade-sagen, der indholder en masse materiale om Blekingegade-sagen, bøger og artikler og film.

Om bogen

Den østrigsk fødte forfatter og redaktør Gabriel Kuhn har lavet er antologi om Blekingegadegade-gruppen, med fokus på det politiske indhold. Den er nu kommet i en tysk, en engelsk og senest en svensk udgave.

Den blev udgivet på det tyske forlag Unrast i oktober 2013, med titlen: Bankraub für Befreiungsbewegungen : Die Geschichte der Blekingegade-Gruppe. Unrast 2013, 232 s. ill.

I august i år udkom bogen på engelsk på forlagene PM Press i USA og Kersplebedeb i Canada med titlen: Turning Money into Rebellion: The Unlikely Story of Denmark’s Revolutionary Bank Robbers, PM Press/Kersplebedeb, 2014, 240 s., ill.

Den er netop udkommet i en svensk udgave i et samarbejde mellem Verbal Förlag og Koloni Förlag med titlen: Rån för revolutionen: Blekingegadegruppen inifrån, Koloni/Verbal, 2014, 240 s. ill.

Bogen indeholder et indledende rammesættende kapitel skrevet af Gabriel Kuhn selv. Det fortæller historien i hovedtræk af hensyn til det internationale publikum, der ikke kender historien. Desuden indeholder bogen den lange artikel ”Det handler om politik” skrevet af tre medlemmer af gruppen i 2009 og oprindelig publiceret i ”Social kritik”.

Herefter følger et langt nyt interview med Jan Weimann og Torkil Lauesen, der uddyber KAK´s og Manifest – Kommunistisk Arbejdsgruppes politik. Det sker blandt andet med udgangspunkt i en diskussion om forskellen med ”Blekingegadegruppen” og grupper som RAF og Weather Underground, som engelske og tyske læsere kender lagt bedre. Desuden er der en diskussion om den antiimperialistiske kamps situation i dag.

Bogen indeholder endvidere som dokumentation en række gamle artikler fra KAK og M-KA, Blandt andet en kritik af RAF.

Gabriel Kuhn bor i Sverige og arbejder som forfatter og oversætter. Blandt hans publikationer udgivet på PM Press er Life Under the Jolly Roger: Reflections on Golden Age Piracy (2010) and All Power to the Councils! A Documentary History of the German Revolution of 1918-1919 (2012). I juni 2014 har Forlaget Unrast udgivet Gabriel Kuhn bog, Die Linke und der Sport.
Han bidrager bl.a. til websiden Alpine Anarchist Productions, hvor der bl.a ligger boganmeldelser, noveller, og en liste over udgivelser. Desuden findes der en del interviews med ham og anmeldelser af hans bøger på PM Press

Forordet til den tyske og engelske udgave er skrevet af Klaus Viehmann, tidligere medlem af “2. juni Bevægelsen”, en tysk by-guerilla-gruppe. Han blev arresteret i 1978 og sad femten år i fængsel.