Ungkommunisten 1970, nr. 2, s. 22-23.
Ungkommunisten 1970, nr. 2, s. 22-23.
1 min read

Om artiklen:

Fra: Ungkommunisten, 3. årgang, februar 1970, nr 2, s. 22.

Under overskriften “Kibbutzvarer til danske brugser” fortæller brugsforeningernes blad “Samvirke” nr. 3, 1970 om et fremstød for israelske varer i marts måned, en såkaldt “Israel-uge”.

“Samvirke” har tidligere givet udtryk for sin store sympati for fascist-staten Israel, og dette nummer bruges til  at forherlige kibbutzerne og Israels “produktionsekspansion”. Men ikke med et eneste ord nævnes grundlaget for denne “ekspansion” – intet om hvordan jødiske kolonialister fordrev palæstinenserne fra deres hjem, gårde, værksteder, og forretninger, som zionisterne beslaglagde. Intet om den store mængde kapital, som de imperialistiske lande – særlig USA – pumper ind i Israel, og som er nødvendig, hvis aggressor-staten skal opretholde sit militære beredskab og undgå økonomiske kriser. (Ifølge Beckmans “Palestina och USA-imperialismen” modtog Israel mellem 1949 og 1967 syv milliarder dollars udefra).

Lad os bruge HBs “Israel-uge” til at lave en Palæstina-uge! Aktionskomiteen har forskellige planer, og vi hører gerne fra folk, der har gode ideer eller vil være med til forskellige aktiviteter. Af materiale om Palæstina har vi følgende liggende: Ungkommunisten 2. årg. nr. 7 og 9, 3- årg. nr. 1, særtryk af PFLPs manifest samt vor sidste plakat med PFLP-falken foruden en del materialer på engelsk. Alle disse ting kan hentes på vort kontor på Svanevej fredag mellem 18 og 20.