PFLP forklarer... forside
1 min read

Om udgivelsen

Udgivet af Forlaget Futura, 1970, 54 s.
Indholder artikler fra PFLP om den palæstinensiske modstandskamp. Specielt er der en analyse og beskrivelse af de hårde kampe i juni 1970 mellem jordanske styrker og den palæstinensiske modstand i flygtningelejrene i Amman, der ledte frem til ‘Sorte Septemper’ 1970, hvor modstandsbevægelsen bliver drevet ud af Jordan, for derefter at slå sig ned i Libanon.
Under kampene besætter PFLP to internationale hoteller i Amman og tager gæsterne som gidsler, for at tvinge kong Hussain’s styrker til at standse de voldsomme angreb på flygtningelejrene, der kostede mange civile liv. PFLP’s daværende leder, George Habash talte d. 12/7 til gæsterne på hotel Continental.
Derudover er der to artikler om PFLP’s opfattelse af en demokratisk stat i Palæstina, hvoraf den ene er et interview med George Habash.
Pjecen afsluttes med en artikel, hvor KAK redegør for hvorfor de støtter PFLP.

Indhold

PFLP forklarer: Hvad kæmper det palæstinensiske folk for?

PFLP84110 min read
Fjenden i denne befrielseskrig er ikke bare staten Israel, men også verdenszionismen, hvis ideal er en reaktionær, aggressiv, racistisk-religiøs løsning på det såkaldte jødiske racemæssige problem, og som den agter at virkeliggøre ved at erobre Palæstina, drive det palæstinensiske folk ud eller undertvinge det, og at etablere en stat for og af verdens jødiske befolkning.

Teoretisk bevæbning til befrielseskrigen

George Habash81327 min read
PFLPs analyse af situationen og de subjektive kræfter i det besatte Palæstina og globalt.

Militærkommunique nr.129

PFLP7316 min read
PFLP militærkommunique om sprængningen af olieledningen (Tapline) i Golan-højderne.

PFLPs stilling til PLO og PASC

PFLP83017 min read
PFLP fremlægger sit standpunkt om deltagelse i Det Palæstinensiske Nationale Råd og i Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (Palestinian Liberation Organization, PLO) og i Kommandoen for den Væbnede Kamp (Palestine Armed Struggle Command, PASC), der er dannet af PLO.

Politisk udtalelse

PFLP7695 min read
PFLP udtalelse om situationen i Jordan, hvor regimet forsøger at få kontrol over flygtningelejrene, juni 1970, kort tid før Sorte September.

Detaljer om udviklingen af den blodtørstige sammensværgelse sat i scene af de jordanske myndigheder og deres lejetropper

PFLP7298 min read
PFLPs beskrivelse af situationen i Jordan juni 1970, hvor jordansk militær og reaktionære militser forsøger at tage kontrollen med flygtningelejrene fra palæstinensernes egne organisationer med brutal våbenmagt – begivenheder, der leder frem til at PFLP i nødværge besætter Jordan Continental Hotel, og tager gæsterne, som gisler.

George Habash’s tale på Continental Hotel

George Habash9018 min read
Generalsekretæren for PFLP’s centralkomite, George Habash’s tale til gidslerne på Jordan Intercontinental Hotel kl. 5 om morgenen d. 12. juni 1970.

En oversigtsrapport over PFLPs militære operationer de første seks måneder af 1970

PFLP8116 min read
Oversigt over militære operationer foretaget af PFLP i 1. halvdel af 1970.

Intro [om en “demokratisk løsning”]

PFLP7672 min read
PFLPs introduktion til de 2 næste artikler i bogen, der handler om et “demokratisk Palæstina” eller den “demokratiske løsning” – den ene er et interview med PFLPs daværende leder George Habash.

PFLPs opfattelse af begrebet “den demokratiske stat” i “Palæstina”

PFLP8327 min read
Svar på et spørgsmål fra “Baghdad Observer”, offentliggjort i Al-Hadaf (PFLPs blad)

Fremad mod en demokratisk løsning

George Habash7976 min read
I et interview offentliggjort i det libanesiske blad “Al-Ahrar” (nr. 682, 23. maj 1970) med dr. George Habash, general-sekretær for PFLP’ s centralkommite, udtrykker PFLP sin stilling til begrebet “den demokratiske palæstinensiske stat”.

Hvorfor støtter vi PFLP ?

Gotfred Appel8139 min read
På PFLPs opfordring har Gotfred Appel, formand for Kommunistisk Arbejdskreds (KAK), skrevet en artikel om Kommunistisk Arbejdskreds’ og Kommunistisk Ungdomsforbunds (KUF) politiske linie og disse organisationers grunde til at støtte netop PFLP.

Artiklen blev offentliggjort i PFLP’s blad Al-Hadaf d.8.8.1970.