lørdag, juni 8, 2024
10.1 C
Copenhagen

Turning Money into Rebellion - Online

Et marxistisk hovedværk på dansk om globalisering, klassekamp og mulighederne for socialisme er nu online.

Med tilladelse fra forfatteren Torkil Lauesen er hans bog: "Det globale perspektiv", udg. af forlaget Nemo i 2016 nu online på snylterstaten.dk

Bagsidetekst om bogen:

En klode – To verdener

De sidste 500 års verdenshistorie har været præget af en ekstrem global udbytning og økonomisk polarisering. Konsekvensen er, at verden i dag er opdelt i to meget forskellige dele: det rige globale nord og det fattige syd. Den neoliberale globalisering har skabt en øget bevægelighed for varer, kapital og arbejdskraft, men samtidig forstærket et globalt racistisk hierarki.

Denne bog handler om kapitalismen som globalt system, om dens historie, økonomi og fremtid. Den handler også om den modstand, der altid har været imod kapitalismen. Om venstrefløjens kamp for en anden verdensorden, men også om den vestlige arbejderbevægelsens dobbelttydige rolle i denne kamp.

Den globale neoliberalisme befinder sig i en dyb strukturel krise. De kommende år vil blive præget af tilbagevendende økonomiske og politiske kriser. Det skaber betingelserne for, at progressive kræfter verden over kan organisere deres kamp for grundlæggende systemforandringer. Denne opgave kræver imidlertid et globalt perspektiv.

Torkil Lauesen: Det globale perspektiv - forside

Imperialismen i dag - Nyeste Artikler og podcast

Imperialismen i dag - Bøger

M-KA - Bøger & Pjecer

M-KA - Tidsskriftet Manifest

KAK/KUF - Bøger & Pjecer

KAK/KUF - Bøger & Pjecer

KAK/KUF - Plakater

Følg os på / Follow us on Facebook

33FansLike

Nyheder / News

How Sweden & Denmark Ride the Imperialist Wave

Rania Khalek from Breakthrough News interviews Trokil Lauesen on imperialism in Sweden and Denmark.

The Palestinian Left: Past, present, and Future

An analysis and evaluation of the PFLP, the Palestine left and the struggle for the liberation of Palestine with startingpoint in the PFLP document: “Strategy for the Liberation of Palestine” (1969).

To linjer afsluttet

s. 4:
[Notits] Om at Tillægget "To linjer" nu er afsluttet med nr. 6 i dette nummer.

Blekingegade Sagen / Case

Mere om sagen / More on the Case

For mere om Blekingegade sagen, se “Efterspil” i menuen og Socialistisk Biblioteks emneliste “Blekingegade-sagen“, med links til en masse litteratur, bøger og artikler om sagen, samt links til anmeldelser og omtaler og diskussion.

For more on the Blekingegade Case see “Efterspil” [Aftermath] in the menu and the links collection on Blekingegade-sagen at Socialistisk Bibliotek [Copenhagen based Socialist Online Library]. It contains links to a lot of books and articles on the case, reviews and discussions.