20.9 C
Copenhagen
tirsdag, maj 21, 2024
s. 5-11:
"Fra 1800 til selvstændigheden var der i Indien - den engelske koloni om omfattede det nuværende Indien, Pakistan og Bangladesh - mindst syv meget omfattende hungersnødsperioder. Alene i tidsrummet fra 1866 til 1878 var der tre store hungerkatastrofer med op mod 10 millioner døde. Denne hungersnød havde blandt sine vigtigste årsager den britiske kolonisering af landet."
s.1-4:
"For os, for revolutionære i Danmark i 1975, har det ikke helt den samme betydning at finde den vigtigste modsigelse - al den stund der ingen revolutionær bevægelse findes, som organiserede revolutionære kan lede enten til sejr eller til kostbart og smerteligt nederlag. Men det har ligefuldt en betydning. Det har betydning for i dag og den nærmeste fremtid, fordi der også i en ikke-revolutionær situation er et stykke arbejde at gøre, og det skal gøres ud fra en korrekt viden om verden, og det har betydning for en fjernere fremtid, så sandt som revolutionært arbejde i Vestens snylterstater er et langfristet arbejde, der måske først vil blive kronet med held af næste generation eller næste igen, som vi gerne skulle være med til at forme og opdrage."

Følg os på / Follow us on Facebook

33FansLike

Nyheder / News

How Sweden & Denmark Ride the Imperialist Wave

Rania Khalek from Breakthrough News interviews Trokil Lauesen on imperialism in Sweden and Denmark.

The Palestinian Left: Past, present, and Future

An analysis and evaluation of the PFLP, the Palestine left and the struggle for the liberation of Palestine with startingpoint in the PFLP document: “Strategy for the Liberation of Palestine” (1969).

To linjer afsluttet

s. 4:
[Notits] Om at Tillægget "To linjer" nu er afsluttet med nr. 6 i dette nummer.